
وقتی باردار میشوید بدن بهخاطر عدم تعادل هورمونی، فشار زیادی را وارد میکند این فشار میتواند سیستم ایمنی را ضعیف کند. برای مبارزهبا این موضوع، زنان بسیاری تکنیک ها و راهحل های مختلف را امتحان میکنند رژیم غذایی شما برای بهبود ایمنی و مقابلهبا عدم تعادل هورمونی حیاتی است.
محدودیت هایی در مورد این کهچهمقدار از گیاهان را میتوانید در زمان بارداری استفادهکنید وجود دارد، اما واقعیت این است کهبسیاری از پزشکان برای بارداری بهخاطر توانایی های ایمنی گیاهان دارویی را توصیهمیکنند مطمئن شوید کهمقادیر را در روز محدود میکنید اما نوعی از گیاهان را در هر وعدهغذایی برای سیستم ایمنی پایدار و طولانی بگنجانید.
گیاهان متعددی بهکاهش مشکلات رایج در رابطهبا بارداری کمک میکنند موارد زیر چند مورد است:
اغلب گیاهان، کمبودهای آهن کهدر زنان باردار رایج هستند را از بین میبرند.
گیاهانی مثل گشنیز حالت تهوع را تسکین و بهمشکلات هاضمهکمک میکنند.
برخی گیاهان مثل نعناع و رزماری زایمان را تسهیل میکنند
برخی گیاهان همچنین میتوانند با افسردگی بعد از زایمان مقابلهکنند.
گیاهانی مثل ریحان و گشنیز از عفونت های قارچی نزدیک مهبل جلوگیری میکنند
گیاهان همیشهدر برابر سرما خوردگی یا آنفولانزا موثر بودهاند.
آویشن گیاهی با طبع گرم و خشک است کهدر کوهستان میروید و دارای تنوع بسیار و عطر دلپذیر است. مصرف این گیاهدرکشور ما بهصورت خشک شدهو پودر شدهمیباشد کهدر طبخ غذاها برای طعم دار کردن آن ها بکار میرود.
در باقی کشورها علاوهبر پودر آویشن از نوع تازهگیاهدر غذاهایشان استفادهمیکنند و اینگونهعطر و طعم بی نظیری بهغذا می بخشند چرا کهآویشن تازهعطر و بوی بیشتری نسبت بهنوع خشک آن دارد.
آویشن فواید و مزایای زیادی برای سلامتی مانند تقویت اعصاب، درمان افسردگی، رفع خستگی و بی خوابی ، کاهش فشارخون و چربی خون دارد.
اگر در یک لیتر آب 10 گرم آویشن را بجوشانید و در طول روز مصرف نمایید تنگی نفس، برونشیت، سرفه، نفخ شکم ،سوءهاضمه، آسم ، سیاهسرفه، سرگیجه، سردرد شما بهبود خواهد یافت.
آویشن دارای خواص ضد میکروبی، ضد قارچی، ضد انگلی، ضد التهاب، ضد احتقان، ضد زخم های داخلی، ضد آلزایمراست وقابض میباشد. در بخش بارداری مجله اینترنتی فنجان بهصورت واضح اشارهمیکنیم کهمصرف آویشن در دوران بارداری سبب سقط جنین در مادران باردار میشود بنابراین نباید این گیاهرا در دوران بارداری مصرف کنید.
در اینجا لیستی از گیاهان سالم وجود دارد کهفقط با نظر پزشک شما در رژیم غذایی در دوران بارداری گنجاندهشود.
قاصدک:
قاصدک در متعادل کردن بدن مشهور است. آن از حفظ آب جلوگیری ، جریان خون را منظم میکند و خواص ضد التهابی دارد کهاز نفخ و تورم جلوگیری میکند توصیهمیشود کهبیش از یک فنجان چای قاصدک یا نیم قاشق چای خوری قاصدک روزانهمصرف نشود.
اکالیپتوس:
اکالیپتوس معمولا برای سرماخوردگی معمولی درمان بزرگی است. استفادهاز آن در حمام بخار تضمین میکند کهتمام منافذ باز هستند و سموم را پاکسازی میکنند یک قطرهروغن اسانس در پیشانی میتواند بهکاهش میگرن و سردرد کمک کند یک قطرهروی ماهیچههای دردناک میتواند درد ماهیچهرا نیز کاهش دهد مانند هر گیاهی دیگر از اکالیپتوس در مقادیر کم و کنترل شدهبراساس توصیههای پزشک استفادهکنید.
قرهقاط:
برای سلامت ادراری کهمشکل رایج برای زنان باردار است عالی هستند. خوردن یک مشت از آن آب بدن را افزایش میدهد و غنی در ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است کهبرای عملکرد بدن ضروری هستند. نوشیدن یک فنجان آب قرهقاط هم راهی خوب برای پاک کردن بدن از یا عفونت های دستگاهادراری است.
بابونه:
بابونهاحتمالا مشهورترین نوع چای برای اضطراب و استرس است. بهاین دلیل کهبابونهغنی از آنتی اکسیدان ها است و خواص آرامش بخشی بدن را دارد بابونه بهزنان باردار کمک میکند سطح استرس و اضطراب را مدیریت کنند.
هم چنین بهاستراحت مفاصل، کمر و ماهیچههای پایین تر کمک میکند کههمهآن ها در طول دوران بارداری تحت فشار بسیار زیادی قرار دارند. افزایش بیشتر مصرف بابونهدر دوران بارداری فشار خون و جریان خون را منظم میکند. دقت کنید کهبیش از یک فنجان چای بابونه در دوران بارداری مصرف نکنید.
برگ تمشک قرمز:
برگ تمشک قرمز پر از آهن، روی و دیگر مواد معدنی ضروری است. این گیاهشگفت انگیز، با کاهش تورم، بهبود وضعیت کلی گلبول های قرمز بدن، بهبود گردش خون و مدیریت فشار خون، درد زایمان را کاهش میدهد.
آن همچنین دارای ویتامین است کهبهحفظ تعادل شیمیایی بدن کمک میکند، حالت تهوع را کاهش میدهد و توصیهمیشود زنانی کهدر دوران بارداری کم خونی دارند مصرف کنند.
ریحان (تولسی):
ریحان یک ضد عفونی کنندهطبیعی است کهخواص ضد التهابی دارد،آنتی اکسیدان مواد معدنی سالم مثل آهن و کمک کنندهگوارشی طبیعی است. این گیاهبهمبارزهبا کم خونی، سرماخوردگی، عفونت، تورم، نفخ، نگهداری آب و کمک بههضم در میان فواید بی پایان آن کمک میکند.
نعناع:
نعناع بهمبارزهبا کم خونی کمک و فشار خون را کنترل و گوارش را آسان میکند، بهمبارزهبا حالت تهوع کمک میکند و خواص ضد التهابی دارد میتوانید در مورد مقدار نعناع کهدر دوران بارداری مجاز است با پزشک صحبت کنید.
اسطوخودوس:
در میان مشکلات عمدهناشی از حاملگی، اضطراب، تنش ماهیچه، استرس و سردرد برخی از سخت ترین مسائل هستند گیاهی است کهبهمبارزهبا همهاین بیماری ها و بیشتر کمک میکند یک لیوان چای اسطوخودوس برای کمک بهاستراحت و تنفس بهتربخورید و در هر روز بوی عطر اسطوخودوس را استشمام کنید.
زنجبیل:
ریشهزنجبیل بهغیر از داشتن خواص ضد التهاب، افزایش مواد معدنی و ویتامین، بهتسکین گلو درد، سرماخوردگی، تب و نفخ کمک میکند هم چنین بهنگهداری آب ودور نگهداشتن عفونت ها کمک میکند در مورد فواید زنجبیل در دوران بارداری با پزشک بحث کنید.
سیر:
سیر همانند زنجبیل خواص زیادی دارد این گیاهغنی از مواد معدنی و ویتامین است کهبهدور نگهداشتن عفونت ها کمک میکند. سیر هم سیستم ایمنی را افزایش میدهد و بهکاهش نفخ و باد کمک میکند هم چنین بهتنظیم جریان خون در بدن و بههضم کمک میکند، فشار خون را بهبود میبخشد.
خوردن مقادیر متوسط سیر در هر وعدهغذایی برای زنانی مفید است کهبهاین دلایل باردار هستند.
زردچوبه:
زردچوبهبهلختهشدن خون کمک میکند، گردش خون سالم را افزایش دادهو سطح انرژی بدن را نیز بهبود میبخشد. این گیاهریشهای چنان ضد عفونی کنندهبسیار قوی است کهبرخی کشورهای آسیایی از آن برای باز نگهداشتن عفونت ها استفادهمیکنند.
وقتی باردار هستید، همهگیاهان برای شما مفید نیستند، در اینجا لیستی از گیاهان وجود دارد کهباید در طول دوران بارداری از آن دوری کنید.
رز ماری:
اگرچهرزماری یکی از سالم ترین گیاهان شناختهشدهبرای انسان است، از آنجایی کهاین گیاهبهافزایش فشار خون مشهور است توصیهنمی شود کهزنان باردار از آن استفادهکنند.
تجزیهآن سخت است کههضم را مشکل میکند. این بیماری میتواند منجر بهخستگی و بدتر شدن فشار خون شود. دکترها توصیهمیکنند کهبعد از سهماهاول، رزماری را بههر طریقی کهمیتواند بر نوزاد تاثیر بگذارد، مصرف نکنید.
نعناع تند:
نعناع تند یکی از بدترین گیاهان برای زنان باردار اما یکی از بهترین ها برای دیگران است. این گیاهمیتواند زایمان زودرس را القا کند و بهطور باورنکردنی در طول سهماهدوم و سوم بارداری بسیار خطرناک است.
دونگ کوئی:
با این وجود، گیاهدیگری کهنباید توسط زنان باردار مصرف شود چون باعث انقباضات رحمی در دوران بارداری میشود کهمیتواند منجر بهزایمان زودرس و یا حتی سقط جنین شود. اگر باردار هستید از مصرف این گیاهخود داری کنید.
گل مغربی:
هنگامی کهبهگیاهان و بارداری فکر میکنید، برخی از آن ها مانند گل های مغربی مشکل دارند بهعنوان روغن گیاهی استفادهمیشود این میتواند فواید زیادی برای سهماهاول داشتهباشد با این حال، اگر آن را در طول سهماهدوم و سوم مصرف کنید میتواند برای بارداری خطرناک باشد در حالی کهممکن است ارزش استفادهاز آن بهمقادیر بسیار ناچیز را داشتهباشد.
از آن استفادهنکنید مگر این کهپزشک آن را تجویز کند و هرگز از میزان مصرف آن تجاوز نکند زیرا این گیاهاگر در مقادیر زیادی مصرف شود، میتواند فاجعهبار باشد.
جینسینگ:
اگر از پزشک بپرسید از چهچای گیاهی در دوران بارداری خود داری کنید چای جینسینگ در بالای لیست قرار خواهد گرفت. در حالی کهاین گیاهچینی یکی از بهترین گیاهان دارویی در دنیا است، عوارض جانبی بسیار بدی در دوران بارداری دارد. سعی کنید تا جایی کهمیتوانید از آن اجتناب کنید.
کوهوش:
کوهوش سیاهیا کوهوش آبی برای زنان باردار بهشدت خطرناک است و میتواند باعث سقط جنین یا زایمان زودرس شود.
گل بامیه:
در حالی کهاین گیاهبوی شگفت انگیز و آرام بخشی میدهد و برای هر کسی کهباردار نیست عالی است مشهور است کهبهحفظ استروژن کمک میکند اما در دوران بارداری میتواند بهتغییر هورمونی ناشی از بارداری آسیب بزند و میتواند منجر بهزایمان زودرس و یا سقط جنین شود.
گل راعی:
گیاهی کهبرای درمان افسردگی بهکار میرود نیز میتواند باعث ایجاد معلولیت مادرزادی در کودک و یا منجر بهتحریک رحم شود کهمنجر بهزایمان زودرس میشود.
بو مادران:
این گیاهبهتسکین دادن ماهیچهها مشهور است کهمتاسفانهبرای زنان باردار بسیار قدرتمند و میتواند منجر بهزایمان زودرس شود.
علف لیمو:
یک گیاهفوق العادهدیگر کهبرای زنان باردار خطرناک است میتواند منجر بهکاهش مشکلات در هنگام زایمان و کاهش فشار خون در طول دوران بارداری تا سطوح خطرناک شود تا جای ممکن از آن اجتناب کنید.
گنجاندن گیاهان در زندگی روزمرهمیتواند بسیار مفید باشد اما هر مشکلی را حل نمی کند. در اینجا لیستی از داروهای گیاهی وجود دارد کهنمی توانند مشکل را حل کنند:
نخل ارهای : در صورت خوردهشدن فعالیت هورمونی ایجاد میکند.
افدرا :در صورت خوردن فرد باردار عوارض دارد.
یوهیمبین،گل ساعتی، پونه از خوردن همهاینها در طول دوران بارداری اجتناب کنید.
برای مزایا، معایب و محدودیت های گیاهان در دوران بارداری، با پزشک صحبت کنید.
برخی از گیاهان میتوانند باعث مشکلات خطرناکی در دوران بارداری شوند و بهتر است از مصرف آن ها اجتناب کنید. با این حال، احتیاط عمومی در برابر خوردن گیاهان در طول دوران بارداری وجود دارد زیرا تحقیقات کافی برای اشارهدقیق بهمنافع واقعی و اثرات جانبی چند گیاهوجود ندارد.
در ادامهبخش تغذیهدوران بارداری در مجله اینترنتی فنجان لیستی از نکات ایمنی در هنگام مصرف گیاهان در طول دوران بارداری آوردهشدهاست.
برای یادگیری بیشتر در مورد فواید سلامتی گیاهان در طول دوران بارداری، لطفا با مشاور بهداشتی تماس بگیرید و در مورد نگرانی های خود بهبحث و تبادل نظر بپردازید. مهم است کهاگر هنگام مصرف دچار بیماری شدید، از هیچ گیاهی استفادهنکنید.