
آیا میدانستید کههورمون ها و اضطراب بهروش های خاصی مرتبط هستند, بهطوری کههورمون های شما ممکن است ارتباطی با میزان اضطراب شما داشتهباشند؟ هنگامی کهسطح هورمونی بسیار بالا یا پایین باشد, میتواند بر انتقال دهندههای عصبی تاثیر بگذارد، کهمنجر بهمشکلاتی از قبیل افزایش اضطراب میشود. افرادی کهبا اختلال اضطراب اجتماعی زندگی میکنند، ممکن است متوجهشوند کهسطوح هورمون های خاص بهاحساسات افزایش یا کاهش اضطراب اجتماعی مرتبط هستند.
هورمون های استرسی, هورمون های جنسی و هورمون های تیروئیدی.یادگیری بیشتر در مورد این کهاین هورمون ها بر بدن و ذهن شما تاثیر میگذارند, اولین قدم برای مدیریت تاثیر هورمون ها بر سطوح اضطراب شما است.
هورمون های استرس در شرایطی آزاد میشوند کهدر آن موقعیت ها شما احساس عدم کنترل, غرق شدن در مسلهای و یا اضطراب شدید (مانند حین مبارزهیا واکنش پرواز) را احساس میکنید کهمیتواند اضطراب اجتماعی شما را افزایش دهد.زمانی کهیک وضعیت استرس زا و اجتماعی را تجربهمیکنید, بدنتان با آزاد کردن هورمون هایی مانند آدرنالین و کورتیزول بهشما در مقابلهبا تهدید و آمادهکردن برای اقدام واکنش میدهد.
با این حال, در صورت عدم تهدید فیزیکی واقعی, سطوح اضافی از این هورمون ها, شما را مضطرب میکند, مانند اینکهممکن است دچار حملهوحشت و یا احساس نیاز بهفرار شوید و هورمون های شما باعث اضطرابتان میشوند, اضطراب باعث میشود کههورمون های بیشتری آزاد شوند و غیره.
هورمون های جنسی نیز ممکن است نقشی در میزان اضطراب و خجالت کشیدن شما ایفا کنند. تغییر سطح هورمون های جنسی استروژن و تستوسترون نیز ممکن است اضطراب اجتماعی شما را تحت تاثیر قرار دهد. هورمون های جنسی زنانهمانند استروژن نیز ممکن است با علائم اضطراب مرتبط باشند.
بههمین دلیل است کهاضطراب اغلب در دوران بارداری, در زمان های مشخصی از سیکل قاعدگی در زنان و در دوران یائسگی رخ میدهد.هورمون های استرس و جنسی نیز میتوانند تاثیر ترکیبی بر اضطراب و خجالت کشیدن داشتهباشند.برای مثال, وقتی استرس دارید, کورتیزول افزایش مییابد کهتوانایی بدن شما برای ایجاد تستوسترون را آهستهمیکند.
اثر ترکیبی افزایش کورتیزول و کاهش تستوسترون بهاین معنی است کهاحساس اضطراب بیشتری میکنید.اگر این بهاندازهکافی بد نباشد, تستوسترون کنترل نسبی آزادسازی کورتیزول را دارد, بنابراین وقتی تستوسترون کاهش مییابد, کورتیزول بیشتر افزایش مییابد. میتوانید ببینید چرا اضطراب یک چرخهاست کهخودش را تغذیهمیکند و شکستن این چرخهکلید غلبهبر علائم شما است.
در نهایت, نوع سوم هورمونی کهمیتواند بر اضطراب اجتماعی و گاها خجالت کشیدن شما تاثیر بگذارد:هورمون های تیروئیدی است. تیروئید بیش فعال میتواند اضطراب را بهصورت علائم جسمانی مانند افزایش ضربان قلب, تپش قلب و افزایش تعریق ایجاد کند.
اگر مشکل تیروییدی دارید, ممکن است اضطراب اجتماعی شما را بدتر کند. هورمونی کهمستقیما روی خجالت کشیدن شما تاثیر میگذارد.
محققان دانشگاهآپسالا در سوئد پس از بررسی ها و مطالعات دقیق خود بهاین نتیجهرسیدند کهافرادی کهاز مشکل خجالت و ترس از حضور در اجتماع رنج میبرند، هورمون سروتونین بیش از حد در بدن شان تولید میشود در حالیکهدر گذشتهپژوهشگران تصور میکردند این مشکل ناشی از کم ترشح شدن این هومون است.