
آووکادو
با وجود این کهآووکادو سرشار از چربی است اما با این حال این مادهی غذایی خوشمزهمیتواند میزان کلسترول خون را کاهش دهد. اگر بهجای 5 درصد از اسیدهای چرب اشباع شدهاز چربی های اشباع نشدهی مونو استفادهبکنیم بهراحتی میتوانیم خطر ابتلا بهبیماری های قلبی عروقی را بهیک سوم کاهش دهیم. آووکادو سرشار از بتا- سیتوسترول، استرول گیاهی است کهمانع از جذب کلسترول موجود در مواد غذایی میشود. این مادهی غذایی همچنین حاوی میزان قابل توجهی گلوتاتیون است کهیک آنتی اکسیدان بسیار قوی محسوب میشود.
حبوبات
حبوبات محافظ سلامت قلب هستند. این مواد غذایی مفید سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند کهکلسترول را جذب کردهو بهبدن کمک میکنند قبل از این کهکلسترول بهجدارهی رگ ها بچسبد آن را دفع کند. حبوبات میزان کلسترول را بهمیزان 10 تا 15 درصد کاهش میدهند. فیبرها و پروتئین های موجود در این حبوبات باعث کنترل قند خون میشود. از این گذشتهمنیزیم موجود در آن ها محافظ رگ ها است؛ یعنی این کهباعث میشود خون بهخوبی در رگ ها جریان داشتهباشد و فشار خون در حالت نرمال تنظیم شود. در نهایت کهاین مواد غذایی جزو بهترین آنتی اکسیدان ها هستند.
بلوبری
این میوهدر ایران کمتر بهچشم میخورد. بلوبری سرشار از آنتوسیانین ها است و رنگ و قدرت آنتی اکسیدانی آن نیز مدیون همین ترکیبات میباشد. آنتوسیانین ها با بیماری های قلبی، سرطان، نابینایی و مشکلات مربوط بهحافظهدر دورهی سالمندی مقابلهمیکند. از این گذشتهاین میوهی ریز مانند زغال اخته حاوی آنتی اکسیدانی بهنام اپیکاتشین است کهنمی گذارد باکتری ها بهجدارهی مثانهبچسبند و بهاین ترتیب از ابتلا بهعفونت مثانه نیز پیشگیری بهعمل میآورد. میزان زیاد فیبرهای موجود در این میوهیبوست را رفع میکند.
شکلات سیاه
شکلات سیاهمنبع فوق العادهای از فلاوونوئیدها میباشد. نتایج پژوهش های متعدد نشان میدهد کهاین آنتی اکسیدان ها فشار خون را تنظیم و از تشکیل لختههای خونی پیشگیری میکنند. همچنین باعث تسکین التهاب میشوند و اکسید شدن کلسترول بد(ldl) را بهتأخیر میاندازند. کافی است روزانه45 گرم شکلات سیاهمیل کنید تا خطر سکتهقلبی بهمیزان 10 درصد کاهش یابد. در نهایت جالب است بدانید کههمین شکلات سیاهشدت حالت مقاومت بهانسولین (پیش زمینهی ابتلا بهدیابت) را کاهش میدهد.
ماهی آزاد
چربی موجود در ماهی آزاد برای سلامت رگ ها بی نظیر است. کافی است کهدر هفتهدو مرتبهاز این ماهی ها میل کنید تا خطر ابتلا بهبیماری های قلبی عروقی را بهمیزان 17 درصد و خطر حملهی قلبی را 27 درصد کاهش دهید. نتایج یک پژوهش در سوئد کهروی 6000 مرد و بهمدت 30 سال انجام شدهنشان میدهد افرادی کهبهمیزان مناسبی ماهی های چرب میخورند خطر ابتلا بهسرطان پروستات را بهیک سوم کاهش میدهند. نتایج پژوهش های دیگر نیز حاکی از اینست افرادی کهمیزان امگا 3 موجود در خونشان بالاست 50 درصد کمتر از بقیهاز افسردگی خفیف یا متوسط رنج میبرند.
اسفناج
سرشار از کاروتنوئید است و از دژنراسیون ماکولای چشم جلوگیری میکند، سرشار از ویتامین k نیز میباشد. ویتامین k موجود در اسفناج از تراکم استخوان ها محافظت کردهو مانع از شکستگی آن ها میشود. این سبزی خوشمزهمنبع مناسبی از پتاسیم، منیزیم و فولات محسوب میشود کهفشار خون را تنظیم میکند و بههمین دلیل خطر سکتهی مغزی را بهحداقل میرساند. علاوهبر این بهنظر میرسد فولات موجود در آن نیز خطر ابتلا بهسرطان ریه در زنان را کاهش میدهد.
ماست
ماست سفیدی کهدر سفرهها بهچشم میخورد حاوی پروبیوتیک ها است. این میکروارگانیسم ها جلوی انتشار باکتری های مخرب رودهرا میگیرد. پروبیوتیک ها آنتی بیوتیک های طبیعی تولید میکنند کهقدرت ایمنی بدن را بالا میبرد. باید بدانید مصرف مرتب ماست در تسکین و درمان بیماری های التهابی رودهها، عفونت مجاری ادرار و عفونت واژینال بهقارچ ها موثر عمل میکند. همچنین باید بدانید کهماست بهدلیل سرشار بودن از کلسیم برای استخوان ها مفید است و میتواند همیار لاغریتان شود.
روغن زیتون
در میان روغن ها سلامتی روغن زیتون بالاست و روغن زیتون نیازهای شما را برآوردهمیکند. این روغن خواص فوق العادهی زیادی دارد از قبیل کاهش کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول مفید خون. دلیلش بهخاطر سرشار بودن از چربی های اشباع نشدهی مونو است. این روغن مفید همچنین سرشار از آنتی اکسیدان هایی بهنام فنول ها میباشد کهاز جدارهی رگ ها در برابر انباشتهشدن کلسترول محافظت میکند. روغن زیتون مانند یک مادهی ضدالتهاب عمل میکند و تأثیر مفیدی روی قلب و باقی اعضای بدن میگذارد. باید بدانید کهالتهاب های موجود در بدن نهتنها باعث بروز بیماری های قلبی میشود بلکهمنشأ بیماری های دیگری مانند دیابت نوع 2، آلزایمر و سرطان نیز میباشد.