
آشپزخانههای امروزی پر از لوازمی است کهبهپخت سریع غذا کمک میکنند و هنگامی کهصحبت از ابزار میشود، هیچ چیزی برای پخت و پز آسان سریع تر ازمایکروویو نیست. بسیاری از ما بدون هیچ تفکری، فوراً ماکروویو را بهعنوان اولین انتخاب در نظر میگیریم و غذای یخ زدهو یا باقیماندهاز شب قبل را در آن گرم میکنیم. با وجود نگرانی ها در مورد اشعهی موجود در مایکروویوها آنها عملاً راهخود را بهدرون خانهها باز کردهو بهیکی از لوازم زندگی ما تبدیل شدهاند.
در اجاق گازهای معمولی گرما بهآرامی از بیرون غذا بهداخل آن نفوذ میکند، اما در مایکروویو ها بالعکس است و گرما از داخل غذا بهسمت خارج تولید میشود؛ بههمین دلیل است کهزمان پخت غذا با مایکروویوها بسیار کمتر و کار با آنها سریع تر از اجاق گازهای معمولی است.
مایکروویوها با پخت سریع و چند ثانیهای، با تغییر مواد مغذی بهفرم بیولوژیکی غیرفعال، آنها را از بین میبرند و بهمواد سمی و سرطان زا تبدیل میکنند. عوارض پخت غذا با فر و اجاق قابل مقایسهبا مایکروویو نیست.
برای حفظ ایمنی و جلوگیری از حذف مواد مغذی غذاها بهنکات زیر توجهکنید:
1. فقط از ظروف شیشهای و سرامیکی استفادهکنید.
2. برای پخت میوهو سبزی از حداقل آب و حداقل زمان استفادهکنید تا حداقل مواد مغذی از بین بروند.
3. روی ظروف خود یک در قرار دهید و کمی آن را باز بگذارید تا رطوبت از آن خارج شود.
4. در صورتی کهدرِ دستگاهمایکروویو آسیب دیدهاست و یا بهخوبی بستهنمی شود، حتماً آن را تعویض کنید.
5. هرگز از ظروف پلاستیکی در داخل مایکروویو استفادهنکنید.