
کافی است روزی یک فنجان چای سبز بنوشید تا از انواع بیماری های قلبی، سرطان و... در امان باشید، اما برخی از ما با آنکهاز فواید چای سبز خبر داریم اما شاید دم کردن و نوشیدن آن برای مان عادی شدهو دوست داشتهباشیم تنوعی در نحوهاستفادهاز چای سبز ایجاد کنیم و با آن طعم های جدید را تجربهکنیم.
چای سبز یکی از مواردی است کهمیتوان با کمی خلاقیت، از آن بهشکل های متنوعی استفادهکرد. کافی است این مطلب را بخوانید تا با خواص و شکل های جدید استفادهاز آن آشنا شوید. ما در این مطلب راههای بیشتری برای استفادهاز چای سبز پیش پای تان قرار میدهیم. تا با بهکارگیری این راهکارها بهترین طعم های ممکن را از چای سبز هدیهبگیرید.
بلغور جوی دوسر را با یک منبع آنتی اکسیدان دم کنید. یک کیسهچای سبز را در آب جوش بگذارید سپس مخلوط جوی دوسر را در کنار آن قرار دهید و بگذارید دم بیاید.
پس از یک تمرین طاقت فرسا با نوشیدن چای سبز انرژی خود را بازیابی کنید. پودر چای سبز، بهویژهماچای ژاپنی بهراحتی با ماست کم چرب وانیلی، موز و انواع توت های منجمد ترکیب میشود.
برای تهیهیک نوشیدنی خنک، یک قاشق چای خوری (یا بیشتر) پودر چای سبز را بهآب گرم اضافهکنید و سپس تکههای یخ و زنجبیل را بهآن اضافهکنید. این نوشیدنی منبع آنتی اکسیدان بودهو تشنگی شما را برطرف میکند.
تخم مرغ آبپز عصارهچای سبز را بهخوبی جذب میکند. تخم مرغ آبپز پوست کندهرا بهمدت چند روز در مخلوطی از چای سبز و سس سویا بغلتانید. هرقدر بیشتر صبر کنید، تخم مرغ عطر و طعم بهتری خواهد گرفت.
تخم مرغ تهیهشدهبا چای سبز یک میان وعدهسرشار از پروتئین است. بهعلاوهمیتوانید یک قاشق چای خوری پودر چای سبز را با نمک دریایی دانهدرشت مخلوط کردهو این چاشنی خوشمزهرا روی تخم مرغ آبپز بریزید و میل کنید.
یک قاشق مرباخوری پودر چای سبز را بهخمیر کوکی موردعلاقهخود اضافهکنید. با این کار، در کمترین زمان ممکن یک کوکی سبز رنگ و خوش طعم خواهید داشت.
دانههایی مانند بادام، گردو و پسته را با پودر چای سبز ترکیب کنید و تکههای ماهی را با این مخلوط رول کنید. این وعدهغذایی سالم طعم فوق العادهای دارد و ترد و خوشمزهاست.
آب لیمو را بگیرید و آن را بهچای سبز مورد علاقهخود اضافهکنید. سپس کمی نعناع تازهاضافهکنید. این افزودنی ها بهآبمیوهشما طعم تند و دلپذیری میدهند.
ران بدون استخوان مرغ را در دیگ بخارپز بگذارید، اما بهجای آب از چای سبز دم کردهاستفادهکنید. چای سبز از بالا رفتن کلسترول جلوگیری میکند و عطر و طعم خاصی بهغذا میبخشد.
با افزودن دو قاشق غذاخوری پودر چای سبز بهکاپ کیک خود طعم و شیرینی دهید.
گلابی یا سیب را در چای سبز فرو بردهو بهآن شکر قهوه ای، عسل و ادویهجات طعم دار اضافهکنید. بگذارید این مخلوط بهنقطهجوش برسد تا میوهها عطر و طعم چای سبز را بهخود بگیرند.
سبزیجاتی مانند فلفل یا کلم بروکلی و رشتهفرنگی را در پودر چای سبز، سیر خرد شدهو تکههای فلفل قرمز سرخ کنید. این غذا را در پلوپز و با حرارت متوسط طبخ کنید تا عطر چای بهخورد سبزی برود.
از چای سبز و شیر سویا برای افزایش عطر و طعم نان تست صبحانهاستفادهکنید. برای این کار، شیر را با ترکیبات خامهای سبزرنگ جایگزین کنید.
بهجای شکر از پودر چای سبز در تهیهکیک استفادهکنید. پودر روشن چای سبز بهکیک شما عطر و طعم خوبی میدهد، بهعلاوهکالری کمی دارد.
تکههای شکلات تلخ را با پودر چای سبز آب کنید، سپس میوههای مورد علاقهخود را در آن بغلتانید. از آنجا کهشکلات تلخ منبع آنتی اکسیدان است، در مصرف آن کوتاهی نکنید.
عادی ترین و معمول ترین روش استفادهاز چای سبز هم کههمهبا آن آشنایی دارید، دم کردن و نوشیدن آن بهشکل چای سیاه است، یعنی همان طور کهچای معمولی خود را مینوشید. اما برای ایجاد تنوع میتوانید چای خود را با هل، دارچین و... طعم دار کنید. بهعلاوهمیتوانید از نبات یا لیمو هم برای خوشمزهتر شدن چای خود استفادهکنید.
شاید رنگ آبمیوهچندان خوشایند نشود، اما مخلوط کردن چای سبز با شیر سویا باعث میشود نوشیدنی شما تازگی داشتهباشد. شما میتوانید از چای دم کردهخانگی یا پودر چای سبز برای تهیهنوشیدنی موردعلاقهخود استفادهکنید و آن را بین وعدههای غذایی تان بنوشید.
یک قاشق چای خوری ماچا (یک نوع چای ویژهژاپنی) بهسرکه اضافهکنید و مخلوط تهیهشدهرا روی سالاد بریزید. شما میتوانید پودر چای سبز مورد علاقهخود را با روغن هستهانگور، سرکهسیب یا سرکهبرنج تهیهکنید و بهآن نمک و فلفل بزنید. با این کار، سالاد شما عطر و طعم خاصی بهخود میگیرد.
چند کیسهچای سبز را در آب گرم بگذارید. سپس کمی عسل، نمک و فلفل بهآن اضافهکنید. حالا میتوانید قارچ، توفو یا گوشت گاو را در این مرینیت (موادی برای مزهدار کردن قبل از پخت) بغلتانید و آن را بهشیوهدلخواهخود بپزید. غذای شما با این سس طعم و شیرینی طبیعی پیدا خواهد کرد.
ماست یونانی بهنوبهخود ماستی سالم و بسیار خوش طعم است. سالم است، اما پودر چای سبز با ماست یونانی آن را بهیک گزینهفوق العادهبرای صبحانهتبدیل میکند کهسرشار از پروتئین و آنتی اکسیدان خواهد بود. بهتر است این ماست را با عسل، دانهو میوههای تازهمیل کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
اوچازوکهیک غذای محبوب در ژاپن است کهبا ریختن چای سبز گرم روی برنج پختهتهیهمیشود. این غذا با مواد خوش طعم مانند جلبک دریایی سرو میشود. برنج قطرات چای را جذب میکند، از این رو با هر لقمهاز خواص چای بهرهمند خواهید شد. سادگی در طبخ، اوچازوکهرا بهیک غذای ایدهآل تبدیل کردهاست.
با وجود تمام مطالبی کهدربارهچای سبز گفتیم، باید توجهداشتهباشید کهدر استفادهاز چای سبز افراط نکنید. خانم های باردار، شیردهو افرادی کهناراحتی اعصاب دارند و آنهایی کهضربان قلب شان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیادهروی نکنند. مصرف این چای همچون چای سیاهبههمراهغذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش میدهد. بهعلاوهزیادهروی در مصرف این چای میتواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود. مصرف بیش از حد کافئین کهدر چای سبز و بعضی عصارههای آن وجود دارد در بعضی افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری میشود.