fenjanmagbanner

3 سناریوی آمریکا و اسرائیل در مورد غزه


آفتاب نیوز :

در ادامه این مطلب: این منابع گفتند که با توجه به شروع تهاجم زمینی اسرائیل، این مذاکرات به دلیل احساس فوریت برای ارائه طرح آینده برای غزه انجام شد. گزینه دیگر ایجاد یک نیروی حافظ صلح است که پس از توافق صلح مصر و اسرائیل در سال 1979 ایجاد شد، در حالی که گزینه سوم غزه را تحت کنترل موقت سازمان ملل قرار می دهد.

مردمی که از افشای نام خود خودداری کردند، تاکید کردند که مذاکرات هنوز در مراحل اولیه است و خیلی چیزها می تواند تغییر کند. برخی از مقامات آمریکایی این احتمالات را مبهم یا غیرممکن می دانند. اما آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، روز سه شنبه در حالی که ایالات متحده در حال بررسی گزینه های آینده برای غزه است، به این چالش اشاره کرد.

بلینکن در کمیته تخصیص بودجه سنا گفت: ما نمی توانیم به جایی که حماس در غزه است برگردیم.

حوا اضافه کرد که ما نیز نمی توانیم مدیریت غزه را به اسرائیل واگذار کنیم، زیرا خود اسرائیلی ها پیشنهاد می دهند.

مقامات اسرائیلی بارها گفته اند که قصد اشغال غزه را ندارند، اما همچنین گفته اند که ادامه حکومت حماس پس از حمله 7 اکتبر غیرقابل قبول است. همچنین شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد تشکیلات خودگردان فلسطین که بر کرانه باختری حکومت می کند، مایل یا قادر به اداره غزه است.

هر سه گزینه برای رئیس جمهور جو بایدن و دیگر کشورها از جمله کشورهای خلیج فارس و اسرائیل خطرات سیاسی دارند. بایدن معتقد است که به خطر انداختن تعداد کمی از نیروهای آمریکایی می تواند از نظر سیاسی خطرناک باشد، اما به گفته یک فرد آشنا، ایالات متحده به چنین تصمیمی نزدیک نیست. فرد دیگری گفت همچنین مشخص نیست که آیا کشورهای عربی ممکن است به شرکت در این رویداد علاقه مند باشند یا خیر.

در نهایت، بایدن و دیگر مقامات آمریکایی می گویند، نقطه پایانی که شامل یک کشور مستقل فلسطینی باشد، ضروری است، اما نحوه رسیدن به آنجا به ندرت در بحث عمومی یا خصوصی مطرح می شود. از سوی دیگر، اسرائیل می‌گوید عملیات نظامی این کشور می‌تواند ماه‌ها طول بکشد و به ایجاد منطقه حائل در اطراف غزه منجر شود.

به گفته آگاهان، گزینه اول کنترل موقت غزه را به کشورهای منطقه با حمایت نیروهای آمریکایی، انگلیسی، آلمانی و فرانسوی واگذار می کند. منابع گفتند که این طرح در حالت ایده آل شامل نمایندگان کشورهای عربی مانند عربستان سعودی یا امارات متحده عربی خواهد بود.

گزینه دوم یک نیروی حافظ صلح است که از نیروی چند ملیتی و گروه ناظر که در شبه جزیره سینا و اطراف آن فعالیت می کند و مفاد توافقنامه صلح بین مصر و اسرائیل را اجرا می کند، الگوبرداری شده است. به گفته یک فرد آشنا، اسرائیل معتقد است که این ایده ارزش بررسی دارد.

گزینه سوم، اداره موقت نوار غزه زیر چتر سازمان ملل خواهد بود. به گفته یکی از افراد آشنا با تفکر اسرائیل، این گزینه مزیت تضمین مشروعیت سازمان ملل را دارد، اما تل آویو آن را غیرقابل اجرا می‌داند و افزود که اسرائیل معتقد است که به لطف کمی از سوی سازمان ملل نیاز دارد.

در اوایل ماه جاری، بنی گانتز، نخست وزیر اسرائیل، گوترش را «حافظ تروریسم» خواند، پس از آن که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که حملات 7 اکتبر «در خلأ اتفاق نیفتاده است».

چندین مقام و گروه پیشین مذاکراتی را با آمریکا و اسرائیل آغاز کرده اند و طرح های احتمالی را ارائه کرده اند. یکی از این طرح ها که توسط موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک پیشنهاد شده بود، خواستار ایجاد یک دولت موقت به رهبری فلسطین بود.

محققان دانشگاه واشنگتن در یادداشتی در اکتبر نوشت: «امنیت عمومی و اجرای قانون می‌تواند توسط کنسرسیومی متشکل از پنج کشور عربی که با اسرائیل به توافق‌های صلح رسیده‌اند-مصر، اردن، امارات متحده عربی، بحرین و مراکش هدایت شود». 17. “

مقامات آمریکایی پیشنهاد کرده اند که تشکیلات خودگردان فلسطین باید بخشی از راه حل بلندمدت باشد. بلینکن گفت: زمانی منطقی تر است که یک تشکیلات خودگردان فلسطینی کارآمد و احیا شده، مسئول حکومت و امنیت در غزه باشد.

Damion Young

تحلیلگر. متخصص تلویزیون به طرز خشمگینی فروتن. علاقه مندان به فرهنگ پاپ طرفدار معمولی توییتر

تماس با ما